VÄLKOMMEN TILL FINNSKOGA MOTORKLUBBTävlingar 2024:

1-2 juni SM Rallycross
5-7 juli The Magic Weekend
5 juli SM Supercar Lites & XC
9-11 augusti Finnskogafestivalen

 

 _________________________________________

2-dagars Hösttävling 2021

Finnskogafestivalen blev inte möjlig att genomföra som planerat. Vi bytte istället datum, flyttade fram och körde en 2-dagars Folkrace 11-12 september.

134 förare kom till start. Lördagen bjöd på skapligt väder under lördagen och regn i stort sett hela söndagen. Samtliga fick köra tre omgångar på lördag, en fjärde omgång på söndag följd av kvartsfinaler och semifinaler för seniorer. Semifinaler för övriga innan det var dags för finaler.

Första final var juniorernas.  I första led stod obesegrade Filip Bernström och Emil Enner, I andra led fanns Alex Gustafsson och Melwin Tongring och i sista led Albin Lundh och Robin Olsson. Det blev den sistnämnda som var snabbast i starten men det blev till slut Filip Bernström som passerade första kurvan först. Emil Enner kom ut som trea men tog sig förbi Robin och låg nu och jagade Filip. Filip byggde upp en lucka och när två varv återstod tog han jokern. Emil hann förbi och upp i ledning. Men Filip tog tillbaks ledningen på sista varvet då Emil jokrade.  Trea blev Melwin Tongring.  

I veteranernas klass var Roger den enda som vunnit alla kvalheat. Han vann även semifinalen. I finalen tog han starten. Göran Hultman och Ricky Bergsman kubbas, Hultman driver ut i alternativen och Ricky kanar ut i det vaniga spåret då Erland Lycke tar sig förbi följd av Christer Larsson.  Christer tar sig förbi Erland och tar upp jakten på Roger. Han knaprar in några meter men lyckades inte komma ikapp och förbi. Roger kunde gå i mål som segrare.  Christer blev tvåa och Göran Hultman  trea.

För tredje gången var det Jenny Eliasson som segrade i damernas final.  Hon stod i den andra startledet tillsammans med Emelie Olsson och båda fick till en kanonstart. Det blev Jenny som drog det längsta strået och var först ut. Jenny och Lois Sevius var fullpoängare efter 4 kval. I finalen ryckte Lois och bestraffades med tjuvstart och fick jokra två gånger. Jenny fick en lucka ner till Emelie. Efter några varv bromsar Emelie på sig och Sandra Ringsby kniper andraplatsen. Emelie kör upp i sandvallen och drivaxeln går sönder. Lois Sevius och Carina Tordegård tar sig förbi henne.

I sniorernas final var det Michael Olander och  Daniel Samuelsson som gått obesegrade genom kval, kvarts- och semifinaler. Samuelsson är snabbast iväg före Daniel Eckeskog som kommer från bakre led, rundar det övriga fältet men  får ett riktigt kast vid ingången till jokern. Olander hinner in i jokern först följd av Eckeskog.  Kristoffer Olsson är uppe på andraplats och jagas av Micke Olander.  Eckskog fick kasta in handuken då bilen la av ute på banan.  Olander tar sig upp på andraplats då Olsson tar jokern och knaprar ikapp på Samuelsson. När så Daniel måste ut i jokern på sista varvet glider Olander förbi och tar segern.  Kristoffer Olsson slutar trea. 

 

 

_______________________________________________

 

En festival i blandat väder!

 

Finnskogafestivalen 2019 bjöd på både sol och regn. Fredagen bjöd på vackert väder medan lördag och söndag bjöd på både regn och lite sol.
Förare gjorde allt för att bjuda publiken på tuffa fighter. Det kvalades fredag och lördag och söndagen var finaldag. Antalet anbud uppgick till 3 775 st. På lördagskvälllen bjöds det på underhållning i tältet av DDD (Dalens dynamiska duo)

I A-finalen för Juniorer tog Edwin Eriksson starten före Emil Enner. Det var väldigt halkigt ute på banan då Joel Uhr tar över ledningen. Jeppsson tar sig upp på en andraplats men blir omåkt av Markus Karlsson. Markus behåller andraplatsen tills han enast har några dm kvar då han blev omåkt av Jeppsson. Joel Uhr behöll lugnet och kunde gå i mål som ohotad segrare. Det var första gången han körde i Höljes.

I Veteranernas A-final kom Lars Ivar Mastad iväg snabbast före Roger Gustavsson som kom kanonsnabbt iväg från det bakre ledet. Mastad tog alternativet på första varvet och Roger gick upp i ledning. När Roger tog sitt Jokerspår kommer Mastad tillbaks i ledningen. Roger slutar tvåa före Peo Gruhs.

I Damernas A-final var Petra Nordquist snabbast i starten. Hanna Petersson kom som skjuten ur en kanon från det bakre ledet upp på en andra plats. Petra ryckte i från och gick i mål som ohotad segrare. Tvåa blev Hanna och Lena-Marie Andersson blev trea.

Helgen avslutades med A-final för Seniorer. Daniel Samuelsson tog starten. Han tog Jokern på första varvet och Roger Lagergren kunde ta över ledningen med Per Christensson i bakhasorna. Roger fick en lucka på andra varvet. Robin Holmberg och Samuelsson brottas nere på 3 och 4 plats. När Roger tar alternativet kommer han ut på en 4:e plats. Men han orkar trycka sig förbi 2 st och jagade sedan Christensson som då hade ledningen. Men då Per tog Jokern på sista varvet kom Roger förbi igen och kunde gå i mål som segrare. Tvåa blev Daniel Samuelsson och trea Niklas Eriksson.

Resultat
Finnskogafestivalen 2019 >>

Resultat dag 1 >>

Resultat dag 2 >>

Finaldagen på SBF Play >>

Dag 2 på SBF Play >>

Dag 1 på SBF Play >>

Bilder fredag >>

Bilder lördag >>

Bilder söndag >>

_______________________________________________________

10-12/8 2018:

 

FINNSKOGAFESTIVALEN 2018


Resultat söndag >>

Resultat fredag >>

Resultat lördag >>

Bilder från Festivalen. FOTO: CHRISTIAN GUSTAVSSON >>

Se sändningarna igen från Finnskogafestivalen

Klicka på loggan för att komma dit.

 

Årets Finnskogafestival bjöd på lite svalare temperaturer än den övriga sommaren.
Fredagen började med regn som avtog. Senare under dagen blev det nästan storm.

Men på lördagen lyste solen mellan molnen hela dagen. På söndagen var det regn hela dagen. Men förarna bjöd upp till kamp hela helgen och visade tuffa fighter.

Totalt inkom 3583 anbud.

I Veteranernas A-final var Björn Olsson iväg snabbast, följd av Morgan Jönsson. Lars Ivar Mastad kom upp på insidan och drar med sig Björn in i alternativet. Morgan och Rune Andersson följer med in. Per Österberg övertag då ledningen en stund innan Ricky Turner tar sig förbi och de byter plats. Jönsson och Mastad får prblem och tvingas bryta. Olsson som tagit alternativen ligger nu och lurar bakom tätduon. Klämmer sig upp på en andraplats och när Turner tar alternativen på sista varvet är saken klar. Björn smiter förbi och vinner före Turner, Andersson och Österberg.

I Damernas A-final är det Jenny Eliasson som tar starten före med Emelie Olsson bakom sig. Övriga tar alternativen och det är Therese Johansson som kommer ut först och tar upp jakten på de framförvarande. När Olsson tar alternativen kommer Johansson förbi och kämpar vidare för att komma närmare Eliasson. Jenny tar alternativen på sista varvet och då har Johansson närmat sig så hon hade inga problem att komma upp i ledning. En ledning som hon behöll in i mål. Jenny blev tvåa, Emelie trea och Marielle Engvall blev fyra. Fjolårets segrarinna slutade femma. Kim Granath skulle ha varit med i denna final men kunde inte komma till start.

Adam Westlund tog starten i Juniorernas A-final före Alexander Stüffe. Stüffe får problem och halkar ner i fältet. Hampus Enner fastnade i vallen. Fjolårstvåan Adam Westlund drog ifrån det övriga fältet och kunde i år lätt vinna A-finalen. Han var lycklig efteråt och tackade sin pappa så mycket för den hjälp och det stöd han fått.
- Han är snäll, min pappa, sa Adam.

Sista finalen ut var Seniorernas. Lasse Fältman tar starten. Linus Östlund missar starten men kommer in i alternativet först av alla. Ligger då på en 5:e plats med avancerar upp till en 4:e plats. Fjolårssegraren Daniel Samuelsson leder då före LillHedda Svensson. Fältman har ramlat ner till tredje. Linus har avancerat och när Fältman tar jokern kör Linus upp sig till en tredje plats. När det är dags för LillHedda att jokra kör Linus upp sig ytterligare en placering. Tar nu upp jakten på Samuelsson. I målkurvan glider han ut och avståndet ökar. Samuelsson lyckas ta sig igenom alternativen och behålla ledningen men nu är Linus precis i bakhasorna. I målkurvan gör Linus ett försök på utsidan och glider sedan in på insidan och tar sig förbi alldeles före målsnöret. LillHedda tar sig också förbi Samuelsson och han slutar tvåa. Samuelsson trea, Fältman fyra, Robin Holmberg femma och Michael Olander sexa.

 

__________________________________________________________

 

 

Ett stort GRATTIS till:

 

Dennis Lundberg, Gestrike RT
Toni Prepula, Småbacka MK
Petra Nordquist, MK Kopparberg
Daniel Samuelsson, MK Team Westom

som segrade i Finnskogafestivalen 2017!

Se tävlingen igen på SBF PLAY

DAG 1

DAG 2

DAG 3

 

 

5 222 anbud på årets Finnskogafestival

 

152 st bud på insamlingsbilen.

Stöd insamlingen Folkrace mot Barndiabetes
SMS:a "GE 100 barndiabets" till 72672
för att skänka 100 kr. Byt ut siffrorna för andra belopp.
Eller besök insamlingssidan
http://charitystorm.org/fundraisers/folkrace/

 

__________________________________________

 

FINNSKOGAFESTIVALEN 2016

12-14 augusti

 

Ett stort GRATTIS till
Marcus Johnsen, Laxå MK (Junior),
Daniel Samuelsson, MK Team Treske (Senior)
Hanna Pettersson, Bohus Racing (Dam)
Per-Olof Gruhs, Vansbro MK (Veteran)
som vann Finnskogafestivalen 2016!

RESULTAT EFTER SÖNDAGEN >>

RESULTAT EFTER LÖRDAGENS KVAL >>

RESULTAT EFTER FREDAGENS KVAL >>

 


Vill du ge ett bidrag till barncancerfonden? Klicka här >>

 

_____________________________________________________

 

 

FINNSKOGAFESTIVALEN 2015

7-9 augusti

 


Segrare i 2015 års Finnskogafestival.
Niclas Svensson, Storfors MK • Sören Jansson MK Orion • Petra Nordquist MK Kopparberg • Michael Olander MK Team Westom som omges av tvåan Tobias Svärd, MK Orion och trean Mikael Johansson Lima MS.


2015 års festival bjöd på blandat väder med mycket folk och tuffa fighter. Under fredagen regnade det i stort sett under hela tävlingsdagen. Lördagen bestod av både regn och sol. På finaldagen bjöds det på en hel del solglimtar och regnet höll sig borta.

3 316 bud lades in under de tre dagarna. Av dessa gick 129 anbudsavgifter till barncancerfonden. Det var våra kära speakrar Christian och Johan Holmudd som stod för detta initiativ. Förutom att Johan speakrade körde han också festivalen i en rallycrossbil som gjorts om till folkracebil (röda saaben här ovanför, stnr 17). Den var snygg och gick riktigt bra. Johan började fredagen med att vinna sitt första heat. De uppmanade alla att lägga bud på bilen. Alla anbudsavgifter gick oavkortat till barncancerfonden. Två små pojkar tog saken i egna händer och gick ut bland publiken och lyckades samla in över 500 kr! Många swischade in pengar till ändamålet, några av förarna lämnade också bidrag, både stora och små och totalt samlades 55 281 kr in! En stor eloge till Johan och Christian. Dessutom gick bilen till en person som lämnade bilen tillbaks om han fick sina pengar tillbaka. Det enda krav köparen ställde var att de skulle göra om samma sak nästa år.

På lördagskvällen var det grillat och musikunderhållning av Andreas Jonsson & Pink Cadillac Band.

Det delades ut ett pris till finaste bygget på 6 500 kr. Det gick till Vansbro MK:s Olle Gruhs och hans snygga Opel.

Finnskoga MK tilldelades priset "Årets Folkracearrangör 2014" av Västra Bilsportsförbundet med följande motivering:
En förening som låter både stora och små arrangemang vara lika viktiga. Om du är världsmästare eller folkracejunior spelar ingen roll, Finnskoga MK hälsar dig lika välkommen.

Bilder torsdag >>
Bilder fredag >>
Bilder lördag >>


FOTO: Christian Gustavsson

_____________________________________________________

 

 

FINNSKOGAFESTIVALEN 2014

 

2014 års festival blev en kanonhelg! Varmt och skönt väder, tuffa fighter ute på banan, mycket publik och underhållning på lördagskvällen av Piston Heads. Helgens anbudssiffra blev ca 2 400 under de tre dagarna.


Segrarna på pallen.

 

Tobias Svärd, MK Orion, segrade i Seniorklassen

Jenny Eliasson, Årjängs MK, segrade i Damklassen

Robert Prepula, Småbacka MK, segrade i Juniorklassen


Bo Tordegård, MK Team Westom, segrade i Veteranklassen.

FOTO: Christian Gustavsson

Bilder från
Finnskogafestivalen 2014
FOTO: Christian Gustavsson

______________________________________________________

FOTO: Christian Gustavsson

Resultat
Finnskogafestivalen 2013 >>

Det blev en mycket trevlig folkracefestival när Finnskogafestivalen 2013 kördes i dagarna 3 på Höljesbanan, 9-11 augusti.
Det bjöds på många tuffa kamper ute på banan.
I juniorklassen segrade Emil Jonsson, Malungs MK. L-G Bran, Munkfors MC vann veteranklassen. Damsegrarinna blev Jenny Eliasson, Årjängs MK och i den stora seniorklassen blev det hemmaseger i form av Niklas Hagström.

Vädret blev bättre än väntat. Meteorologerna hade hotat med skyfall men så blev det inte. Det kom några skurar då och då.
Mellan skurarna lyste solen med sina varma strålar.

Under fredagskvällen bjöd Rune Rudsberg på underhållning och på lördagskvällen bjöds det på grillat och då stod Piston Heads på scenen.

I år hade vi även en hejarklackstävling där MK Team Treske kammade hem segern och fick 5 000 kronor. Ingela Loberg, eller Trulle, som hon också hette under helgen, var idémakaren till klacken. Hon berättade att pengarna de vann skulle de köpa leksaker för och skänka till barncanceravdelningen vid Centralsjukhuset i Karlstad.

Det delades även ut penninggåvor ur Andreas Adolfssons minnesfond. Som vanligt fick segraren i juniorklassen ta emot en gåva därifrån. Det delades även ut 3 priser till. De gick till de tre bästa hemmaförarna och det var Pär Bergsman, Anton Nersveen och Mårten Bergström.

Drygt 2 200 anbud lades in under de tre dagarna.

Bilder från festivalen 2013 >>
FOTO: Christian Gustavsson

_____________________________________________________


________________________________________________________

Resultat hittar ni på RESULTAT-sidan

SEGRARE GENOM ÅREN >>

BILDER

Finnskogafestivalen 2013 FOTO: Christian Gustavsson
Finnskogafestivalen 2012
Foto: Christian Gustavsson
Finnskogafestivalen 2011
5-7/8 Foto: Christian Gustavsson
Finnskogafestivalen 2010 6-8/8 Foto: Christian Gustavsson
Finnskogafestivalen 2009 7-9/8 Foto: Carina Gustavsson
Finnskogafestivalen 2009
Foto: Christian Gustavsson
Rullning 1 Finnskogafestivalen 2009
Foto: Christian Gustavsson
Rullning 2
Foto: Christian Gustavsson
Kommuntävlingen 25/5 2008
Foto: Christian Gustavsson
Finnskogafestivalen 2008 8-10/8
Foto: Carina Gustavsson
Finnskogafestivalen 2008
Foto: Christian Gustavsson
Finnskogafestivalen 2007
Fotogalleri 1 Fotogalleri 2 Fotogalleri 3 Fotogalleri 4 Fotogalleri 5

Finnskogafestivalen 2006

 

 

News & Even

SEGRARE GENOM ÅREN >>

 

FACEBOOK-sida för FINNSKOGAFESTIVALEN
Gilla & dela gärna.


_______________________

 


Vill Du vara med och stödja denna minnesfond?
Lämna ditt bidrag på
BG 431-2096
Tack för ditt stöd!